Välkommen

Edvardson Sweden är ett anrikt familjeföretag, tidigare känt som Malungsfors Läderprodukter. Allt började på 1860-talet då farfars farfar Edvard Torstensson började med skomakeri för att livnära sig. Sedan dess har tillverkningen breddats och omfattar idag även jakt- och friluftstillbehör i läder.
Hos oss sätter vi stort värde på kunskap, kvalitet och gediget hantverk.

Om oss

Vi strävar efter att erbjuda produkter av högsta kvalitet och med genomtänkt funktionalitet. Våra produkter är byggda för att tåla tuffa förhållanden och samtidigt förbättra din upplevelse, oavsett aktivitet. Allt vi gör är noga utformat och testat – vi skapar de produkter vi själva vill använda och provar dem grundligt, både under älgjakt och fjällvandring.

En bussarong i vadmal ska inte bara hålla dig varm och torr under en tidig vårmorgon på fågelskådning, utan även vara helt tyst när du smyger genom terrängen. Vi är noga med att välja det bästa materialet för varje produkt, där hållbarhet, komfort, tystnad och lätthet är avgörande faktorer. Vårt fokus ligger främst på naturmaterial, men ibland kan moderna syntetiska alternativ erbjuda precis den funktion vi eftersträvar.

Vi värdesätter din feedback och tar gärna emot synpunkter och idéer. Vi tillverkar gärna specialanpassade produkter utifrån dina specifika behov och önskemål. Vårt mål är att våra produkter ska förbättra din upplevelse, oavsett vilken hobby du har eller vilken utmaning du står inför.

Profilprodukter

Ge dina kunder och anställda en unik, handgjord gåva.
Vi har lång erfarenhet av profilprodukter och ser fram emot att samarbeta med just dig!

Historia

Familjen Edvardsson har en rik och stolt tradition inom skomakeri. Allt började på 1860-talet när vår farfars farfar vandrade hit från Norge och bosatte sig i Malungsfors. Han försörjde sig som reparationsskomakare, men med tiden utvecklade han sin skicklighet och började tillverka slitstarka kängor och skor.

Under första hälften av 1900-talet fortsatte produkterna att utvecklas, och yrkeskunnandet fördjupades ytterligare. Tillverkningen flyttades till större lokaler, vilket möjliggjorde att fler skinnkunniga bybor fick chansen att lära sig skomakeriets ädla konst. Malungsbygden har en lång tradition av skinnhantverk, och känslan för läder och dess hantering har varit en nedärvd kunskap bland lokalbefolkningen.

Idag producerar vi ett brett sortiment av produkter, inklusive ytterplagg, jakttillbehör, vadmalskläder som byxor och jackor, patronhållare, slutstyckshölster, bärselar för jaktradio och GPS, läderbälten, gevärsremmar och profilprodukter. Med vår gedigna kunskap kan vi med trygghet säga att det finns få saker vi inte vågar oss på. Våra läderprodukter är utformade för att vara så slitstarka att de håller i många år, förutsatt att de sköts om på rätt sätt.

Vi strävar efter att i största möjliga mån använda vegetabiliskt garvat läder, med hänsyn till miljön.

Öppettider

Från vecka 43, 2024:
Måndagar 10:00-17:00
Fredagar 10:00-17:00
Eller efter överenskommelse, gäller tills vidare.

Ring före besök: 070-3158536

Hitta hit

Skinnargränd 2
782 75 Malungsfors

E-post: info@edvardson.se
Tel: 070-3158536
Org.nr: 556833-3834

Länk till våra köpvillkor